Informatie vooraf

Als u van plan bent een Engelse Bulldog pup aan te schaffen, weet dan zeker dat een Bulldog past in uw gezin. Een Bulldog heeft veel liefde en aandacht nodig. Verder zal hij misschien wel 10 jaar of langer in uw gezin meedraaien.
De Engelse Bulldog bezit een buitengewoon goed karakter, is zeer gesteld op mensen en is in het bijzonder dol op kinderen.
Meestal kan de Engelse Bulldog ook prima overweg met de huisdieren, die deel uitmaken van het gezin. Het is geen overmatige blaffer doch wel een hond die waakt over het huis en hof.
Het is een echte huishond, die men echter wel als hond dient te behandelen en vooral tijdens de opgroei de juiste gedragregels moet aanleren. Het laatste betekent dat men veel en vooral de juiste aandacht moet schenken vanaf het moment dat men hem in huis krijgt. Eenmaal aangeleerde, ook slechte gewoontes, zal hij zijn hele leven hardnekkig trouw blijven.

Als u beide full-time werkt is het verstandig om geen pup in huis te nemen.
Verder moet u weten dat het zeer slecht is voor de Bulldog om trappen te lopen. Dus raden wij aan om geen Bulldog te nemen voor mensen die op een bovenwoning wonen, zonder een lift.
Het socialiseren van pups is zeer belangrijk, klik op socialiseren.
Wij geven onze aspirant kopers een goede voorlichting en begeleiding.

Door selectief te fokken probeer ik met mijn Kynologische kennis gezond te fokken met hulp van mijn man en kinderen.
Wij werken met strenge fok voorwaarden.
En verkopen met een koopovereenkomst. Uiteraard hebben onze honden een prima stamboom, zijn ze ingeënt en ontwormd.
Bovendien laten wij alle ouderdieren waar mee gefokt wordt röntgenen op de trachea (luchtpijp). Deze moet aan een bepaalde minimale afmeting voldoen.
Ook de gezondheid en conditie van de ouderdieren worden op een hoog peil gehouden door dagelijks met hen een stevige wandeling te maken tot soms wel 2 uur, afhankelijk van de buitentemperatuur. Bij warm weer is dit korter want de Bulldog kan niet goed tegen activiteiten tijdens warm weer.

Informatie over de kennel

Ik, ben als klein kind altijd helemaal weggeweest van de Engelse Bulldog. Met mijn ouders, die naast onze boerderij een hondekennel en pension hadden, bezocht ik vele hondententoonstellingen waar ik nooit eerder wegging voordat ik 'mijn' bullen had gezien. Deze interesse groeide uit tot het zelf hebben en fokken van Bulldoggen. Maar wel met de nodige kennis. Ik ben in het bezit van de diplomá s door de Raad van Beheer verplichte Kynologische Kennis I. Daarnaast heb ik ook Kynologische Kennis II en het honden-en-kattenbesluit waardoor ik Rijksgediplomeerd ben. Samen met mijn man en kinderen bezoeken wij vele honden shows. Ook gaan we met onze honden naar gehoorzaamheids-trainingen, maar bovenal genieten wij van onze honden.

De la Deusone: Het dorp Diessen heeft een zeer oude geschiedenis. Al voor de jaartelling was het bewoond.
Toen de Romeinen Zuid-Nederland hadden bezet veranderde vele plaatsen in Romeinse namen, waaronder de naam Diessen. Diessen werd Deusone genoemd. Vandaar onze kennel naam, De la Deusone

Wilt u meer weten, neem voor advies en/of informatie contact met ons op:
Kennel de la Deusone


t.a.v. Maria Spaninks-de Bresser
Heikant 13
5087 TA Diessen (NB)
Nederland

Tel/Fax: +31 (0)13 504 1911


Grotere kaart weergeven
Terug naar boven